jahapp!

vintern befann sig i storstan i cirka två dagar. regn och tö dominerar just nu och en lulebo som jag kan nog aldrig anpassa sig efter detta klimat.

nu ska jag och Rouzbeh åka till en persisk resturang och frossa i oss massa mat! yummi!
tyvärr så kan jag fortfarande inte laga persisk mat och måste gå ut för att äta ljuva maten!

vita sthlm

Just nu sitter jag ute i skokloster och myser i en stor villa. utanför fönstret snöar det vackert och jag vill bara sitta vid fönstret hela dagen och skåda detta. jag har nog aldrig sett såhär mycket snö i sthlm fast skokloster klassas ju inte som sthlm. får se ikväll om det är lika mycket snö i kista som här ute på landet.
kommer sthlm äntligen kunna ha en riktig vinter med snö (som inte är slask och vattenpölar) eller kommer vi leva i grått och trist väder tills vårsolen anländer?


Min första och inte sista tatuering! (vasastan ink)

Idag gjorde jag min efterlängtade tatuering. Vi körde på små punkter, inspirerat från pointismen....

Hmm.....

 Jag fick ett par flygbiljetter i 20-årspresent av min kära pojkvän. men det stora dilemmat är vars vi ska åka.
Någon som har tips?


Imorgon ska jag tatuera mig! whoohoow.



yey

Ska tatuera mig på onsdag! är pepp och nervös....




Söndagen kommer att bestå av matematiska formler och kemiska reaktioner.


Fredagen den 13:e.....

....den skrockfulla dagen. existerar skrock och gamla myter längre?

Det var som när jag skulle skriva mattetentan och hade totalt glömt och anmäla mig fanns då bara en plats över, det var plats NR:13, enligt tentavakten har de alltid den platsen tom eftersom ingen vill sitta där. tror folk fortfarande på skrock nuförtiden?! det var skrattretande, för mig gick det iallafall inte sämre och skriva en tenta vars bänk hade nummer 13.
det är väl bara psykiskt och tro att en siffra kan påverka en tentaskrivning haha.

Igår kom matte och simme till storstan, de skulle på metalkryssning och jag skulle då vara vägvisaren till hamnen. Ja, jag i ett nötskal gick vilse med grabbarna, men vi lyckades hitta hamnen och rätt båt dock!

Ikväll blire det 20-års fest på söder och sen kontorsfest i vasastan.


 

seeee yaaa

20

Min födelsedag var helt underbar! och tack för alla fina presenter!
På torsdagen var mina kära släktingar, familj, franca och rouzbeh i det nya huset för att fira mig. kunde inte bli bättre. Sedan fick jag världens smarrigaste chokladtårta som jag rekomenderar alla sthlmare och äta.
På fredagen hade jag fika/förfest hemma hos mig och det var jättetrevligt förutom att min hemmagjorda marrängtårta hade smält innan vi tog fram den haha. Men den fick bra kritik ändå, trots misslyckandet. Sedan bar det av för utgång för att se timbuktu spela på fasching. Spelningen var grym as usual och väldigt nostalgisk. Var lite missnöjd över att han inte körde "the botten is nådd". När timbuktu körde sista låten kom till och med "move its" upp på scen och körde en vers. Jag och franca bah: "LUUUULE!!" haha.

Måndagen började med fysiktenta, trevlig start på veckan. och just nu sitter jag och pluggar matte för fullt eftersom enligt min kalander så har jag tenta snart, som jag tydligen hade glömt! Så nu har jag tre tentor på tre veckor och massa labbrapporter och skriva...yeeeey. (not).


Dagen före systemet...

Snart får man gå på systemet. har väntat i fem år haha. all dessa langande hit och dit har gjort mig knäpp. tidskrävande, kostar extra och allmänt jobbigt.
Imorgon systemet, då får ni en ny stammis!

På väg hem från föreläsningen idag pratade jag med en iranier som går i min klass, vi började komma in på ett väldigt intressant ämne. Det här tjorvet med uppehållstillstånd. Hon själv hade tydligen bara bott i sverige i 6 år, hade sin mamma, en pojkvän och ett nytt liv helt enkelt. Hon sa att hon fick uppehållstillstånd när hon hade varit här i fyra år och att det var väldigt psykiskt påfrestande. Hon hade tydligen varit deprimerad i fyra år och väntat på det där brevet som skulle vara svaret på hennes framtid. Hon hade tur och fick nu stanna, just nu pluggar hon med mig och vill bli sjukhusfysiker...
Men sen berättade hon om hennes kompis som hade kommit till sverige som 13-åring och nu efter nio år inte fått uppehållstillstånd. Min fråga är: hur kan sverige göra såhär? det gör ont i hjärtat och höra hur migrationsverket behandlar människor. jag menar om man kommer hit som 13-åring och är här i nio år, har nytt liv nya vänner och har kommit från ett förtryckt land. Ska hon kastas ut?
varför skickar de inte tillbaka alla brottslingar som har fått uppehållstillstånd istället? de gör ju ändå ingen nytta för vårt samhälle...
Jag tycker migrationsverkets system är rena rama latjot, det är inte första gången som de är idioter. de borde ha bättre regler för invandringen. det har varit massa debatter om deras system men ingen verkar ju lyssna.
vi är alla människor!

Seg dag

Dagen började med fysiklabb på albanova, struntade i föreläsningen och åkte hem. väl hemma råkade man somna och vaknade vid fem, ångestpunktnu.måste ändra mina sovrutiner för det här börjar bli en vana.

nu måste jag springa till tvättstugan och sedan plugga fysik resten av kvällen!

by the way monterade rouzbeh om barbordet så att det blev rätt tillslut. enligt han var det inte en enda skruv som var rätt, men jag tror han överdriver för så dålig kunde jag väl inte ha varit? eller?!

By the way.....

.....monterade jag barbordet fel. Borde ha gått och lagt mig istället haha.

Ikea

Nu har jag och min man handlat ett barbord, barstolar och ett nytt skrivbord! äntligen slipper vi sitta på golvet och äta haha.

Måste sova nu! tidig morgon och en lång dag som väntar på mig.


Lule i mitt hjärta

Ville inte kliva av planet igår, tårarna rann ner för kinderna....
det var en trevlig vistelse i L-town. Fest, lycka och kärlek!

RSS 2.0